fbpx

Projekte

Arsimi profesional siguron të ardhmen, mijëra kërkesa për tregun vendas dhe të huaj

11:46am , 20.07.2021

Që nga dita e themelimit, 5 shtatori i 2012-s deri më sot, misioni i Institutit Profesional ATC (një modeli dhe vizioni ndryshe rreth edukimit profesional / funksional) pasurohet në mënyrë konstate me motive të forta për t?i ofruar brezave të rinj, mundësi të shkëlqyera të zhvillimit profesional.

Elementët që diferencojnë Institutin Profesional ATC në misionin e edukimit dhe zhvillimit profesional nëpërmjet kurseve të profilizuara, janë të thjeshta, por me rëndësi të jashtëzakonshme!

Serioziteti, përkushtimi, profesionalizmi, besimi në krijimin dhe edukimin e një gjenerate të re shpresë – dhënëse, përvetësimi dhe funksionaliteti dijes; janë disa nga detajet që e shndërrojnë ATC në lider të edukimit profesional.

Tashmë është e qartë se tregu kaotik i punës në Shqipëri, është i tej ngopur me të rinj të diplomuar, pjesërisht jo të përshtatur profesionalisht me ate çfarë kërkohet sot.

Kanë diplomë, gëzojnë njohuri por nuk arrijnë t’i shndërrojnë në praktik të vlefshme dhe funksionale. Sepse ska treg për punësim ose sepse nuk kanë përftuar dijen siç duhet, të gërshetuar me praktikën. Këtë dukuri, të vështirësisë në punësim me në xhep një diplomë, e përforcojnë shifrat dhe anketimet vendase dhe të huaja:

“Friedrich Ebert” fondacion gjerman, në anketimin me subjekt “Edukimin e të rinjve në Europën Juglindore”, realizuar në Shtator 2019, arrin në rezultatin se rreth 40% e të rinjve shqiptar preferojnë të largohen nga vendi, duke projektuar të ardhmen profesionale dhe individuale sa më larg të jetë e mundur.

INSTAT ka statistika po kaq demoralizuese në aspektin e oportuniteteve në punësim dhe nëpërmjet anketimit “Anketa e Forcës së Punës në Shqipëri”, u zbulua se shkalla e papunësisë gjatë vitit 2014? të për grupmoshën 15-24 vjeç, arrinte deri në 39%.

Zgjidhja duhet të ofrohët shpejt dhe me profesionalizëm. Sipërmarrjet në vendin tonë po lulëzojnë dita – ditës, konsumatori është gjithmonë e më i etur për produkte dhe shërbime. E gjithë kjo situatë krijonë klimën e duhur për të rivlersuar, analizuar dhe bërë llogaritë mirë, se cila do të ishte një zgjedhje e zgjuar midis diplomomit (shumë teorik, shumë me shumicë) dhe të zgjedhurit të një profesioni që mund t’ju transformoj krye këputë jetën dhe perspektivën!

Instituti Profesional ATC është alternativa e duhur në tregun arsimor, që me vite eksperiencë dhe vëmendje tërësisht të fokusuar tek profesionalizmi gjeneratës së re (ose të gjithë atyre që synojnë të shndërrohen në sipërmarrës ) ofron kurse profesionale në gamë të gjerë si:

Shef kuzhine – kurs profesional 1 vjeçar

Kuzhinier – kurs profesional 1 vjeçar

Pastiçier – kurs profesional 1 vjeçar

Picier – kurs profesional 3 mujor

Barist – kurs profesional 3 mujor

Menaxher Biznesi – kurs profesional 1 vjeçar

Grafik Design – kurs profesional 1 vjeçar

Web Design – kurs profesional 1 vjeçar

Teknik Kompjuteri dhe IT – kurs profesional 1 vjeçar

Teknik Elektroshtëpiakesh – kurs profesional 1 vjeçar

Elektriçist – kurs profesional 1 vjeçar

Autoservis – kurs profesional 1 vjeçar

Stilist – kurs profesional 1 vjeçar

Hidraulik – kurs profesional 3 mujor

Është koha duhur që llogaritë të bëhen mirë, arsimimi të vlerësohet siç duhet dhe profesionalizimi të rritet ndjeshëm, kur tregu zien nga shërbimet dhe kërkesa për profesionistë të mirëfillt, rriten shanset për punësim afatgjatë dhe me perspektivë.

Të gjitha kurset profesionale pranë ATC janë të ideuara dhe organizuara me standarde të larta profesionale. ATC nuk është si gjithë të tjerët, gjithçka që na diferencon është:

– Gërshetimi midis teorisë dhe praktikës për të gjithë kursantët, praktike parofesionale prane kompanive partnere dhe ndihmesa qe u jepet perpunesim nga “ATC Work Office”

– Çertifikimi i njohur nga shteti dhe istitucionet e tjera shqiptare qe i mundeson punesim edhe jashte vendit.

– Plotësim profesional nëpërmjet seminareve shtesë, workshop-eve, interaktivitetit të kursit

– Mundësi punësimi pranë partnerëve të Institutit ATC pas përvetësimit të praktikës profesionale

– Lektor të kualifikuar vendas dhe të huaj, me eksperiencë të gjërë në profilin e menaxhimit, të gatshmë për t?ju përcjell sekretet e menaxhimit të profesioneve dhe vetë biznesit

– Ofrimi falas i kurseve të gjuhëve të huaja është një vlerë e shtuar pasi i ndihmon studentët të thellojnë njohuritë e tyre, të shkembejnë eksperiencat me koleg jashtë vendit.

Instituti Profesional ATC, profesioni është pasaportë e përhershme!

Burimi: Gazeta Shqip